Bij F.L.Y. Kids Academy zijn eten en drinken volledig inclusief verzorgd.
Het fruitmoment en de lunch vinden plaats op school, waardoor een continurooster wordt gehanteerd voor rust, reinheid en regelmaat. Het eten is biologisch of seizoensgebonden uit Nederland en zo puur mogelijk, liefst zonder toevoegingen.
Samen met het F.L.Y. Kids Academy-team en de kinderen wordt het eten wekelijks ingekocht en dagelijks klaargemaakt. Dit draagt bij aan bewustwording over gezondheid, kennis van waar ons voedsel vandaan komt, zorg voor elkaar als groep, het aanleren van diverse vaardigheden rondom het bereiden van eten vanaf jonge leeftijd, én een groot gevoel van zelfstandigheid en saamhorigheid.
Het meedoen wordt verdeeld op verschillende niveaus, zodat ieder kind kan bijdragen op basis van zijn of haar kracht en kunde. Bij ons staat plasticvrij eten en drinken centraal, van bereiding tot servies. Borden van keramiek, glazen van echt glas of bekertjes van RVS, RVS-bestek en houten snijplanken worden gebruikt. We kiezen bewust voor een plasticvrije aanpak in zowel de keuken als aan tafel.
Om 10:30 uur is ons fruitmoment aan de eettafel. Samen met de groep wordt dit voorbereid door bordjes, glazen en bestek neer te zetten. Er zal een grote schaal met fruit klaarstaan waar de kinderen zelf 2 à 3 stuks fruit naar keuze mogen pakken. Samen wordt bekeken of ze dit zelf kunnen bereiden of waar begeleiding nodig is.
Om 12:00 uur is onze lunch. De voorbereiding start al om 11:45 uur met handen wassen, tafeldekken en meehelpen bij de laatste voorbereidingen. Dit kan bijvoorbeeld het snijden van rauwkost zijn, rijst, pasta of eieren koken, een biefstuk of visfilet bakken, of een dressing maken voor een salade.
Elke week is er een nieuw weekmenu voor de lunch, waarbij elke dieetwens wordt meegenomen. Dit laat de kinderen kennismaken met verschillende variaties. Uiteindelijk kunnen ze hun voorkeuren en wensen uitspreken naarmate hun identiteit en smaak zich verder ontwikkelt. We geloven in het aanbieden van alle vormen van eten op jonge leeftijd en willen bewust voorkomen dat er een “anti-gevoel” ontstaat rondom bepaalde voedselsoorten.
Gekookte of gebakken eieren naar keuze met zuurdesembrood, roomboter en crudité met Griekse yoghurtdip.
Biefstuk en groenten gebakken in roomboter, gekookte aardappels en een chimichurri (Argentijns sausje gemaakt van olijfolie en diverse kruiden).
Vegetarische pasta boordevol diverse groenten, tomatensaus en kruiden uit de moestuin.
Gebakken kipfilet, quinoa en een salade van het seizoen met kikkererwtendressing.
We drinken gefilterd water, verse sappen, kefir, melk, kokoswater, zelfgemaakte limonade of thee.
Op school wassen we na elk toiletbezoek en voor elke maaltijd onze handen.
Allergieën nemen wij zeer serieus. Mochten er allergieën zijn bij kinderen, dan vernemen wij dit graag tijdens de aanmeldingsprocedure. Uiteraard doen wij alles om dit te waarborgen, zowel voor voedselallergieën als andere allergieën, zoals een allergie voor wespen.
Bij F.L.Y. Kids Academy zijn bijvoorbeeld geen noten en pinda’s toegestaan vanwege allergieën binnen de groep. In Amerika wordt al lange tijd een noten- en pindavrij beleid gevoerd vanwege risico op allergische reactie, en wij sluiten ons hier graag bij aan.
Trakteren bij een verjaardag is natuurlijk superleuk! Als een kind hierbij betrokken wordt, komt ook het stukje ondernemerschap en aandacht voor de ander naar voren. Het trakteermoment wordt samen met de schoolleiding of leerkrachten besproken en ingepland in de TimeTree-kalender, zodat iedereen in onze community hiervan op de hoogte is.
We streven ernaar gezonde keuzes te maken bij traktatie en laten ons verrassen door creativiteit! Maar een simpele schaal mandarijnen is wat ons betreft ook geweldig. Het belangrijkste is samen delen in een mooi moment voor de jarige.
Cookieverklaring | Disclaimer | Privacyverklaring | Klachtenregeling | © Copyright 2025 | F.L.Y. Kids Academy